Babeczki waniliowe z borówkami
Poszukujesz idealnego przepisu na babeczki waniliowe z borówkami , które pozwolą Ci przygotować szybko słodkie przekąski dla siebie lub gości? Dobrze trafiłeś. Zachęcamy do zapoznania się z poniższym przepisem i wykorzystaniem go w praktyce.
Składniki, które są potrzebne do przygotowania babeczek
Przygotuj następujące składniki: około 250 gram mąki pszennej, sześć łyżek cukru, trzy łyżeczki cukru waniliowego, dwie płaskie łyżeczki proszku do pieczenia, szczypta soli, 200 mililitrów mleka, 80 mililitrów oleju rzepakowego, dwa jajka oraz garść borówek.
Przygotowanie babeczek
Na początek należy wymieszać w jednej misce mąkę, cukier waniliowy, cukier, proszek do pieczenia oraz sól. W drugiej misce należy wymieszać mleko, olej oraz jajka, a następnie wymieszać trzepaczką.
Po przygotowaniu składniki obu misek należy wymieszać trzepaczką do momentu, kiedy składniki się połączą.
Przygotowujemy formę na muffinki i wypełniamy je papilotkami. Gotowe, wymieszane ciasto wlewamy do papilotek do około dwóch trzecich ich wysokości, a po nalaniu ciasta, na wierzchu należy położyć kilka borówek, pamiętając, aby nie wciskać ich w ciasto.
Nagrzewamy piekarnik do temperatury 200 stopni góra dół i pieczemy przez około 20 do 25 minut tak, aby wbity patyczek był suchy po wyciągnięciu. Po upieczeniu gotowe muffinki powinny pozostać jeszcze około 10 min ut w formie, a następnie powinny być wyciągnięte na kratkę kuchenną w celu całkowitego ostygnięcia.
Kiedy tylko muffinki ostygną, mogą zostać posypane cukrem pudrem lub inną posypką, jednak warto również spróbować ich smaku bez żadnego dodatku aby ocenić ich smak.
Warto pamiętać, że borówki mogą zostać zastąpione innymi dodatkami, podobnie do borówek może zostać dodany inny dodatek. Warto eksperymentować, aby znaleźć optymalne rozwiązanie i optymalne doznania smakowe dla siebie i swoich gości, gdyż muffinki to idealny przysmak, kiedy do dom u przychodzą goście w odwiedziny. Zachęcamy do pieczenia słodkich muffinek.